اخبار سبزوار پيام : فرهنگی و هنری


اخبار » فرهنگی و هنری / تاریخ خبر: 30 فروردين 1396 / کد مطلب: 12309 / نظرات: 0


همایش ملی عطاملک جوینی در سبزوار برگزار شد


همایش ملی عطاملک جوینی در سبزوار برگزار شد همایش ملی نکوداشت عطاملک جوینی روز چهارشنبه با پیام رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در سبزوار آغاز شد.
غلامعلی حداد عادل در این پیام آورده است: عطاملک جوینی دیوانسالار امیر و مورخی است که نام وی با اثر بزرگ و مهم و ماندگارش 'تاریخ جهانگشا'، گره خورده است.
وی افزود: کتاب 'تاریخ جهانگشا'ی جوینی نه تنها تاریخ سیاسی محض که روحیات مغولان، آداب و رسوم قوانین و طرز حکومت آنها را بیان کرده است.
حدادعادل در این پیام ادامه داد: برخی اطلاعات درباره تاریخ مغولان در این کتاب در هیچ منبع دیگری دیده نشده است.
وی افزود: جوینی در بیان حقایق ابا نکرده و چهره واقعی و حقیقی مغولان را منصفانه به تصویر کشیده است.

* معرفی مفاخر و بزرگان، کشور را در برابر هجوم فرهنگی مصون می کند
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار نیز در این همایش گفت: ارج نهادن به فرهنگ ایرانی، اسلامی از طریق معرفی و شناسایی بزرگان، جوانان را در برابر نفوذ فرهنگی دشمن مصون می سازد.
محمد رضا سعیدی اصل افزود: توسعه و رشد جامعه فرهنگی ارتباط مستقیم با مفاخر هر سرزمین دارد و تجلیل و بزرگداشت عطاملک جوینی و مفاخر این دیار زمینه ای برای تشویق اقشار مختلف مردم به فرهنگ فارسی است.
وی اظهار کرد: این همایش با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی، فرمانداری و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان های سبزوار و جوین با هدف شناسایی بیشتر شخصیت جوینی برگزار شده است.
وی گفت: در مجموع 40 مقاله از سراسر کشور به دبیرخانه همایش ارسال شده که 12 مقاله از این تعداد برگزیده شده و به چاپ می رسد.
سعیدی اصل افزود: این مقالات در موضوعاتی از قبیل زندگی، افکار و آثار جوینی، عطاملک جوینی و فن نویسندگی، سیمای اخلاقی و اجتماعی عطاملک در آیینه تاریخ جهانگشا، جنبه های زیبا شناختی و بررسی سندیت تاریخ جهانگشا، نقد تاریخی و ادبی اثر و بررسی خصوصیات سبکی تاریخ جهانگشا نگاشته شده اند.

* عطاملک جوینی تجدید حیات فرهنگ ایرانی را در دوره ایلخانی رقم زد
فرماندار جوین نیز در این همایش گفت: عطاملک جوینی با پشتکار و نفوذ فرهنگی خود در دربار ایلخانی تجدید حیات فرهنگی ایران را در آن عهد رقم زد.
حسین جمشیدی افزود: این شخصیت بزرگ برای اولین بار پس از حمله مغول نماز جمعه را برقرار کرد و باعث احیای مناسک حج شد.
وی اظهار کرد: جوینی از سیاست ورزان و تاریخ نگاران چیره دست قرن هفتم هجری است که علاوه بر تالیف تاریخ جهانگشا، سالها حاکم و فرمانروای بغداد بود و خدمات ارزنده ای در عمران و آبادی این سرزمین انجام داد.
وی گفت: عطاملک جوینی در مدت حکومت خویش در بغداد با ترمیم سدها، ایجاد دارالشفا و ضرب سکه مسی رونق تجارت را در منطقه بغداد و شهرهای اطراف برقرار کرد.
جمشیدی افزود: همایش ملی بزرگداشت عطاملک جوینی باعث شناساندن این مورخ و حاکم مشهور و شناختن اماکن تاریخی و مشاهیر خطه جوین می شود.
علاءالدین ابوالمنظر عطاملک بن بهاءالدین محمد جوینی (681-623 هـ.ق) مورخ و ادیب ایرانی قرن هفتم قمری است که مهمترین اثر وی تاریخ جهانگشاست.
وی در منطقه جوین از توابع سبزوار خراسان متولد شد و از جوانی به خدمت امیر ارغون حکمران خراسان درآمد و 2 بار به همراه وی به پایتخت مغولستان قراقروم سفر کرد.
وی در این سفرها با احوال مغولان آشنایی پیدا کرد و در همین مسافرت‌ ها شروع به نوشتن کتابی با موضوع فتوحات مغولان کرد که به تاریخ جهانگشا شهرت دارد.
وی در سال 654هجری قمری در خراسان به هلاکوخان پیوست و در جنگهای وی با اسماعیلیان در الموت همراه او بود و با جلب رضایت هلاکو توانست قسمتی از کتابخانه الموت را از نابودی نجات دهد.
وی همچنین در سقوط بغداد هلاکو را همراهی ‌کرد و به عنوان فرماندار بغداد، جنوب بین النهرین و خوزستان منصوب شد.
عطاملک جوینی در چهارم ذیحجه 681 قمری در اران درگذشت. ایرنا102/

 





منبع: سايت خبري تحليلي سبزوار پيام
www.SabzevarPayam.com
نظرات شما

نام:

ايميل:
وب:
شماره امنيتي:
نظر شما:


0 نظر در صف تاييد است.